Friday 29 March 2013

Banaanimuffinssit

 


Pitkästä aikaa teki mieli leipoa jotain. Mustuneet banaanit ei mene meillä enää kaupaksi, joten päätin tehdä niistä kuppikakkuja. Samalla pääsin kokeilemaa mielessäni pyörinyttä kuorrutus ideaa. Jospa vihdoin löytyisi semmoinen kuorrutus josta minäkin tykkäisin. 

Nämä kuppikakut oli todella helppo tehdä ja ne maistuivat juuri sopivasti banaanille. Vaikka taikina olikin vaaleaa niin uunissa se muuttui vaalean ruskehtavaksi. Tämä oli minulle yllätys, mutta jälkeenpäin kun miettii niin kuvissaha kaikki banaanileivonnaiset on yleensä ruskehtavia. Duh! Kuorrutus oli aika hyvää, mutta edelleenkin syön kuppikakut mieluiten ilman kuorrutusta, joten täydellisen kuorrutuksen etsintä jatkuu :D
Ohje näihin kuppikakkuihin löytyy Martha Stewartin sivuilta.

12kpl

3½dl jauhoja
1.8 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
133g  suolatonta voita, sulatettua
3½dl  muussattu banaani (noin 4 kypsää banaania)
2 isoa munaa
1/2 tl vanilja uutetta

kuorrutukseksi tein puolikkaan annoksen Guinness-kakun kuorrutetta


150g tuorejuustoa

75g  tomusokeria
65 ml kuohukermaa



Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita muffinssivuokaan paperiset muffinssivuoat.

Sekoita isossa kulhossa keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Tee jauhoseoksen keskelle kuoppa jossa sekoita keskenään voi, muussattu banaani, kananmunat ja vaniljan. Se jälkeen sekoita koko seos tasaikseksi. Varo että et sekoita seosta liikaa. Jaa taikina muffinsivuokiin. 

Paista n. 25-30 minuuttia. Laita ritilälle jäähtymään ja tee kuorrutus. Vatkaa kevyesti tuorejuusto tasaiseksi, siivilöi sekaan tomusokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää kerma ja vatkaa kunnes kuorrutteesta tulee paksua ja kuohkeaa. Pursota jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. 



Tuesday 26 March 2013

Gerbera




Sain maaliskuun alussa salaiselta leivontaystävältäni hienot kukkamuotit, joita pääsin kokeilemaan viikonloppuna. Halusin testata Eben hienoa Gerberaohjetta ja tämmöisiä näistä tuli. Kiva oli näitä tehdä ja onnistuivatkin aika hyvin. Kiitos vielä kerran parilleni hienoista muoteista. 

Saturday 23 March 2013

SLY22 maaliskuunpaketti osa 2


Näin pitkään meni ennen kuin pääsin pakettia postista hakemaan. Aloin ihmettellä keskiviikkona kun postista ei ollut tullut mitään ilmoitusta, joten kysäisin koodin emolta. 

Mukava pääsiäistunnelta paketisssa oli. Tuotteet ja reseptit menee varmasti kokeiluu. Kiitos paljon parini ihanasta paketista sekä mahtavista resepteistä. Reseptit oli niin herkullisia, että en tiedä mistä aloittaisin. Olin suunnitellut tekeväni viikonloppuna banaanimuffinsseja, mutta joudunkohan nyt vaihtamaan suunnitelmia. Resepteissä oli mm. erillaisia drinkkiohjeita, pääsiäistiramisu, pääsiäiskakkuset, appelsiinileivokset, sitruunajuustokakku, peanut butter-muffinssit ja paljon paljon muuta. 

Paketin sisältö:
- siro sokeria (tykkään käyttää tätä kakkuihin)
-suklaatomusokeria (en ole koskaan kokeillut)
-maitosuklaata (aina tarpeellista)
-pääsiäismunia (näitä pitää viritellä jotain kivaa koristetta pääsiäsherkkuihin)
-mantelilastuja (näitäkin menee paljon meillä)
-servetteja (niin aurinkoisia)
-pieniä punaisia helmiä (olikohan näistä aikamus tehdä jotain koristetta?)
-ja todella runsas reseptivihko

Odotan jännityksellä kuka näitä hienoja paketteja onkaan lähettänyt. Olen tykännyt paketeistasi tosi paljon ja  mielelläni testailen lähettämiäsi reseptejä. Nyt kun kerrankin on vapaa viikonloppu niin aikomuksena on alkaa kokeilemaan niitä kukkamuotteja jotka alkukuusta lähetit. Toivottavasti onnistuvat, aion niillä koristella kuppikakut. Muuten blogissani on ollut vähän hiljaista. Aluksi suru Pippurista vei kaiken inspiraation ja nyt viimeaikoina "syypää" on Maxin mami. Hyvässä mielessä :) Hän houkutteli minut mukaan Bodycampin Ladypower haasteeseen. Meidän tiimi on Team hyvikset, blogi löytyy täältä. Ja on meillä facebook sivutkin löytyy nimellä Team hyvikset. Edessä on siis puolen vuoden kuntoremontti jossa herkut on pistetty minimiin. En aion kuitenkaan leipomista lopettaa, voihan sitä syöttää herkut muille :D Tulkaahan kaikki meitä tsemppaamaan, ei nimittäin ole helppo homma. 

Mukavaa kevään odottelua ja suuri kiitos paketista. 

Monday 18 March 2013

Victoria Sponge à la Paul Hollywood



On uuden haasten aika. Tässä kuussa Leivontafoorumin haasteen aiheena on Euroopan maa (Englanti, Itävalta tai Espanja). Yllättäen valitsin englantilaisen klassikkoleipomuksen :) Victoria sponge on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyvää, ehdottomasti yksi lemppareistani. 

Kakku on nimetty kuningatar Viktorian mukaan, se oli hänen herkkuaan kello viiden teellä. Perinteisesti väliin laitetaan vadelmahilloa ja kermavaahtoa, sekä koristellaan vain tomusokerihunnulla. Mutta englantilainen Women's institute ei tätäkään versiota hyväksy, vaan heidän mukaan välissä saa olla vain vadelmahilloa sekä päällä pitää olla tavallista sokeria. Tämä on tarkka juttu :) Esimerkiksi kun järjestetään Victoria sponge leivontakilpailuja niin kaikki joissa on muuta kuin vadelmahilloa ja sokeria päällä hylätään. Toivottavasti Leivontafoorumi on vähän armollisempi ;)


Tässä resepti (Paul Hollywoodin kirjasta)

230g jauhoja
4tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
230g sokeria
230g pehmeää voita
4 kananmunaa

150ml kermaa
100g vadelmahilloa
tomusokeria

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitela ja laita leivinpari kahteen 20cm vuokaan. 
2. Laita kaikki aineet kulhoon ja vatkaa hitaalla vauhdilla ainekset sekaisin. Varo vatkaamasta liikaa sillä silloin kakun koostumus muuttuu kumimaiseksi. 
3. Jaa taikina tasaisesti kahteen vuokaan ja paista 25-30 minuuttia kunnes kakut ovat kullakeltaisia ja hieman reunoilta kutistuneita. Anna kakkupohjien jäähtyä vuoissa n.5 minuuttia ja sen jälkeen siirrä pohjat ritilän päälle jäähtymään. 
4. Kun kasaat kakun niin laita paremman näköinen pohja päälimmäiseksi. Laita toinen pohja lautasella päälypuoli alaspäin. Vatkaa kermaa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle vadelmahillo ja sitten kermavaahto. Aseta päälimmäinen pohja kermavaahdon päälle. Siivilöi päälle tomusokeria. 

Friday 15 March 2013

Dan Sukkerin lähettämä palkinto saapui


Helmikuussa Leivontafoorumilla kisailtiin tuunaamalla korvapuusteja. Kisaan osallistuin Jänöpuusteilla. Sijoituin neljänneksi ja palkinnoksi sain hienon paketin Dan Sukkerilta.

Paketissa oli mukana: 
iso nippu erillaisi reseptejä
Siro sokeria
mansikan makuista tomusokeria
suklaatomusokeria
hyytelösokeri Multia
kanelisokeria
vaniljasokeria
leivontasuti

Näillä sokereilla saa taas monta uutta herkkua aikaan.

Kiitos paljon Dan Sukker!


Sunday 10 March 2013

Suklaa- dulce leche cookiet




Nyt on leipominen jäänyt vähän vähemmälle. Ensin meni kaikki aika kissan hoitamisessa ja sen jälkeen kun mieli on ollut matala niin ei vain ole saanut aikaseksi tarttua vispilään. Onneksi tuolla ulkona kevät jo kolkuttelee ja ihana auringonpaiste piristää. Tänään menen myös Pullahiiren kurssille joten uskoisin että sieltäkin inspiraatiota ja hyvää mieltä saa roppakaupalla.

Nämä cookiet tein jo muutama viikko sitten, reseptin löysin Call me cupcake-blogista. Olivat ihanan suklaisia, mutta olisin kaivannut vielä enemmän karamellin makua. Näihin laitoin noin teelusikallisen, joten ennemmän karamellisoosia seuraavalla kerralla.

55g voita
150g ruskeaa sokeria
25g kaakaojauhetta
50g tummaa sulkaata tai maitosuklaata
1 muna
1/4 tl suolaa
1/4tl soodaa
130g jauhoja
80ml Dulce de leche (kondensoidusta maidosta tehtyä karamellia)
merisuolaa

1. Sulata voi, sokeri, kaakaojauhe ja suklaa kattilassa. Ota pois levyltä ja sekoita sekaan kananmuna ja suola.  Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja sooda ja sekoita ne voi-suklaaseokseen. Anne taikinan jäähtyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
2.Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita pellin päälle leivinpaperi.
3. Ota taikinasta n.20-30g paloja. Pyöritä ne palloksi ja tee keskelle kolo. Täytä kolo Dulce de lechellä ja laita pieni pala taikinaa päälle kanneksi, sulje reunat hyvin.
4. Ripottele päälle merisuolaa ja paista 8-10 minuuttia.


Tuesday 5 March 2013

SLY maaliskuun paketti osa 1


Vaikka SLY-parini "varoitteli" että maaliskuun pakettia pitää odotella hetki, niin tänään postipoika toi kivan yllärin. Paketissa oli ihana keväinen patalappu (jota ei kyllä raski käyttää), kukkamuotteja (näistä taitaa tulla koristeet pääsiäismuffinsseihin), useampi lammasresepti. Lisäki paketti oli viestin mukaan vasta ensimmäinen osa. 

Mukava kuulla että kevääsi on alkanut hienosti. Olen samaa mieltä, että energiaa löytyy paljon enemmän kun alkaa olemaan valoisaa. Muuten täällä meillä on surullista, sillä rakas Pippuri-kissa jouduttiin päästämään ikiuneen viime sunnuntaina. Ei enää pikkuinen jaksanut taistella sairautta vastaan. Ja mitään parannuskeinoa ei ollut sillä luuydin ei enää tuottanut verisoluja. Koti tuntuu tosi tyhjältä ja monesti huomaa kulkevansa etsimässä Pippuria, yöllä automaattisesti kädellä kokeilee onko Pippuri nukkumassa vieressä. Suru ja ikävä on musertavia, 16 vuotta yhdessä ehdittiin elää. 

Kiitos parini yllätyspaketista, oli mukava piristys muuten niin surulliseen päivään.




Friday 1 March 2013

Appelsiiniset jänöpuustit


Vasta paistettu korvapuusti! Tarviiko sanoa enempää? Tunnustan olevani viimeisen päälle pullahiiri, joten korvapuustit on takuulla yksi parhaimmista herkuista maailmassa. Kuitenkin Leivontafoorumilla meitä haastettiin tuunaamaan perinteisestä korvapuustista vielä parempi versio. Täytettä sai muutta tai ulkonäköä tai vaikka molempia. 

Ihania pullatäytteitä toki on monia mutta hei, korvapuusti on kuitenkin korvapuusti. Tehtävä oli siis aika hankala. Täytteestä en halunnut kovin eksoottista joten keskityin enemmänkin leikkimään ulkonäöllä. Vaikka täytyy myöntää että näinkin pieni lisä kuin appelsiini täytteeseen vaikutti yllättävän paljon makuun. Eikä ollenkaan huonolla tavalla. Sitten se ulkonäkö, näistä piti tulla pirtsakoita pupupuusteja mutta korvat on sen verran lurpottaa että taitaa olla luppakorvia nämä jänöt :D

Korvat taisivat olla näiden pupujen makoisin osa, sokeri niin herkkullisesti uunissa karamellisoitui. Nämä puput ylsivät neljännelle sijalle haasteessa. 

Pullataikina (resepti suoraan jauhopussin kyljestä -kananmuna)

Ainekset:
5 dl         maitoa
2 dl         sokeria
1 rkl        kardemummaa
1 tl          suolaa
2 ps       Kuivahiivaa
13-15 dl Erikoisvehnäjauhoja
150g      voita

Täyte:
voita, pehmeä
2  apellsiinin kuori raastettuna
2½dl sokeri
1rkl kanelia 
ripaus suolaa

Voiteluun ja koristeluun
1 kananmuna
rusinoita
mantelilastuja

(Kuorrutus: valinnainen
2½dl tomusokeria
1-2rkl appelsiinimehua
vaniljaa)

Ohje:
Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi  taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Valmista täyte raastamalle appelsiini. Laita kulhoon sokeri ja kaada sekaan appelsiinkuoriraaste. Sekoita kunnes appelsiini on täysin sekoittunut sokeriin. Lisää kaneli ja sekoita. 
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan.
Kauli taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (30 x 50 cm). Levitä taikinalevylle pehmeää voita maun mukaan  sekä puolet täyteseoksesta. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta hyvin kiinni ja jätä sauma pöytää vasten.
Leikkaa rullasta terävällä veitsellä paloja (n.2cm). Käännä palat niin että rullapuoli on ylöspäin, aseta rulla leivinparille, tästä tulee jänön pää. Avaa toinen rulla kokonaan ja taita se kaksin kerroin (nätimmän saat kun taitat molemmat päät keskelle). Nipistä kaksinkerroin taitettu suikale pääosaan kiinni ja muotoile korvat. 
Anna pullien kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele pullat munalla ja koristele niin että teen rusinoista silmät ja nenä ja mantelilastuista hampaat. .
Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Halutessasi voit laittaa pullien päälle tomusokerikuorrutetta. Se pitää laittaa heti uunistatulleiden pullien päälle jotta sokerisulaa kunnolla. 




















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...