Sunday 20 October 2013

Cornies pasties eli lihapasteijat


Koti-ikävää lievittämään meillä kotona pyydettiin, että tekisin perinteisiä englantilaisia lihapiirakoita, vai onko nämä pasteijoita? Taikinakuori on suussa sulavaa murotaikinaa ja sisällä on yksinkertainen jauheliha-kasvistäytte. Täytteeksi voi laittaa mitä vain mieleen juolahtaa.

Resepti on Paul Hollywoodin Bake kirjasta.

Taikina (4kpl piirakoita):

250g jauhoja
hyppysellinen suolaa
125g  kylmää voita kuutioituna
2 kananmunan keltuiaista
n.50ml kylmää vettä

Laita jauhot ja suola kulhoon ja sekoita. Lisää voikuutiot ja hiero sormenpäillä jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi.
Lisää keltuaiset ja sekoita taikina kädellä. Lisää vähitelle vettä joukkoon ja sekoita kunnes kulhon reunat on puhtaat.
Kaada taikina jauhotetulle työtasolle ja kasaa taikina palloksi. Älä työstä taikinaa liikaa. Tasoita taikina tasaiksi levyksi ja kääri kelmuun. Anna jäähtyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
Taikinan levätessä, tee mieleisesi täyte. Kaulitse taikina 3mm paksuiseksi ja leikkaa siitä 17cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Levitä täyte ympyrän toiselle sivulle ja käännä toinen sivu päälle kanneksi. Rypytä reunat hyvin yhteen. Voitele kananmunalla ja paista 40-50 min, tai kunnes taikina on kauniin kullan väristä.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...