Friday 21 June 2013

Kesän ensimmäinen mansikkakakku




Tänä kesänä ajattelin aloittaa mansikkakakkujen teon jo ajoissa, jotta niitä ehtii tehdä mahdollisimman monta. Kotimaisia mansikoita ei vielä ollut tarjolla, mutta hyvin nämä ulkomaisetkin maistuivat. Tästä kakusta tuli ihan liian pieni, sen verran suuri oli suosio. Itse taas harmittelin kuin tämä tuo ja se meni pieleen, mutta syöjät olivat sitä mieltä että kakku oli hyvää ja sitä oli liian vähän. Pakko kai tehdä uusi :D

Kakkupohja: 4 munan pohja 20cm vuoka

Täyte:
2dl kuohukermaa
1 purkki rahkaa
200g mansikoita
tomusokeria
2 liivatetta (liivatetta saa olla mielestäni enemmän, täyte jäi aika löysäksi)

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja mausta tomusokerilla, jätä vaahto hieman löysäksi. Soseuta mansikat. Kattilla kiehauta hieman mansikkasoseen nestettä ja liota siihen kuivaksi puristellut liivatteet. Sekoita  liivateneste loppun mansikkasoseen joukkoon. Lisää joukkoon notkistettu rahka. Lopuksi kääntele kermavaahto rahka-mansikkaseokseen. 

Kostutukseen käytin Brämhultsin appelsiinimehua. Tämä maistui kakussa aika vahvasti, mutta antoi mukavan pirteän maun kakkuun. Jos et halua vahvaa appelsiinin makua niin käytä vähemmän tymäkkää mehua tai laimenna vedella. 

Kakkupohja oli muhkea uunista otettaessa, mutta kun täytin sen niin jotenkin pohja lysähti kasaan ja täytteen kanssa yhdessäkään ei ollut niin korkea kun ilman täytettä. Kumma juttu. Onneksi tuli ihan oman väen syötäväksi niin löysä täyte, läsähtänyt pohja ja laiska koristelu ei ollut katastrofi :) 

Hyvää juhannusta kaikille :)

Misu kävi tarkastamassa laadun ja totesi että ei sovi kissan ruokavalioon.

10 comments:

  1. Moi. Tässä linkki minun ja minun kaverini yhteiseen blogiin. Emme ole vielä ehtineet kunnolla muokkailemaan blogia ja pistäneet kunnolla reseptejä! Mutta Keskiviikkona tulee lisää reseptejä :) Tervetuloa siis lukemaan/repimään reseptejä!

    http://sweetteams.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos viestistä. Kivaa kun olette innostuneet bloggaamaan. Pitää tulla piipahtamaan.

      Delete
  2. Hei Maria! Sun kuvat on aina niin upeita! Ihastelen niitä usein ja ne vetää kyllä aina puoleensa, kun päivityksesi ilmestyy blogini sivuille :) Tietenkin kakkusi ovat upeita, mutta olet mielestäni parhaimpia blogeja, kun vertaa kuvien laatua keskenään. Kerrassaan ilo silmälle tämä sinun blogi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihana Sanna :D kiitos paljon kauniista sanoistasi. Tosi mukava kuulla tälläista palautetta. Kannustaa jatkamaan.

      Delete
  3. Ihana blogi sinulla! Upeat kuvat ja leivonnaiset! Voinko linkittää blogisi myös blogiini? :) (marianherkkupuoti.blogspot.fi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei kaima, tottahan toki voit linkata. Pitääpäs tulla vastavierailulle sinun blogiisi.

      Delete
  4. kuinka monta liivatetta saisi laittaa lisää? Montako itse lisäisit.
    Täyte on varmaankin yhteen väliin?
    Tänään ajattelin tehdä samanlaisen kakun :). Tai siis illalla täyttää pohja, minkä tein ennen mökille lähtöä ja huomenna koristella, kun tulee ystävä lapsineen käymään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vastaus tulee vähän myöhään... olen ollut viikon lomalla, pois tietokoneiden äärestä. Lisäisin yhden liivatteen ja tästä riitti 20cm pohjan kahteen väliin.

      Delete
    2. Hienoa, että olet malttanut lomailla :). Niin mie hieman ajattelinkin.
      Mie laitoin täytteen yhteen väliin ja 3 liivatetta + pienen palan, mikä löytyi pussin pohjalta. Kakku oli erittäin hyvää! Yksi vieraista ei vielä tykkää kermavaahdosta (tätä en tiennyt) ja halusi kakkua lisää, kun välissä oleva täyte oli todella hyvää :D

      Delete
    3. Mahtavaa että kakku oli tuollainen hitti :)

      Delete