Wednesday 5 December 2012

Donitsimuffinssit / Jammy dougnut muffins


Innostuin heti nähtyäni donitsimuffinssien reseptin. Voisiko olla että nämä kaksi herkkua voi kätevästi yhdistää yhdeksi  vielä ihanammaksi herkuksi. Pakko oli kokeilla. Alkuperäinen resepti löyty täältä

75g auringonkukkaöljyä
150g maustamatonta jugurttia
½tl vanilja extractia
2 isoa kananmunaa
275g jauhoja
1tl leivinjauhetta (alkuperäisessä reseptissä käytettiin self raising jauhoja joten lisäsin itse leivinjauheen)
½tl soodaa
hyppysellinen suolaa
100g sokeria
75g marmeladia

Päälle
25g sulaa voita
50g sokeria

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen
2. Sekoita kulhossa öljy, jugurtti, vanilja extracti ja kananmunat ja vatkaa sekaisin.

3. Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja sokeri.  Kaada öljyseos varovaisesti kuivien ainesten joukkoon ja sekoita nopeasti juuri sen verran että seos on sekaisin.  Seos on taikinamaista. 
4. Laita ruokalusikallinen taikinaa muffinssivuokiin ja paina taikinaan pieni kolo. Laita teelusikallinen marmeladia koloon ja peitä marmeladi taikinalla.

5. Paista uunissa n.18-20 minuuttia kunnes muffinssit ovat nousseet ja ovat kullankeltaisia. Jäähdytä vuoassa 5 minuuttia ennen kun päällystät. 
6. Sulata voi ja ja voitele muffinssi voisulalla ja pyörittele sokerissa.


Lopputulos oli kyllä kaikkea muuta kuin niin makoisa kun odotin. Maistui aika taikinaiselle ja suoraan sanottuna tylsälle. Siis kuulosti paljon paremmalta kuin todellisuudessa oli. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...