Thursday 18 October 2012

Suklaaneliöt



Sain lokakuun paketissa Vadelmasorbetilta ihanan kuuloisen Suklaaneliöreseptin. Nämä neliöt ei ainoastaan kuulostaneet hyvältä vaan olivat kyllä minun mielestä aivan törkeän hyviä. Siitä huolimatta että en sitä sokeria ja viljoja saisi syödä tällä hetkellä niin piti maistaa ja sen jälkeen olikin tuskaisen vaikeaa olla syömättä lisää. Täysin minun makuun tämä supersuklainen ja pähkinäinen kakku.

Suklaaneliöt

200g pehmeää voita
200g sokeria
50g sulaa tummaa suklaata
2 kananmunaa
100g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2tl vaniljasokeria
200g rouhittuja saksanpähkinöitä


kuorrute:
1dl kuohukermaa
100g tummaa suklaata
40g pehmeää voita

1. voitela matala 20x20cm vuoka, ripottele pohjalle jauhoja tai vuoraa leivinpaperilla. Vatkaa voi, vaniljasokeri ja sokeri suuressa kulhossa ilmavaksi vaahdoksi. 
2. Vatkaa munat kevyesti. Lisää munaseos erissä hyvin vatkaten voiseoksen joukkoon (minä lintsasin tässä vaihessa ja rikoin vain munat yksitellen voiseokseen). Sekoita joukkoon sula suklaa. 
3. Siivilöi vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe kulhoon. Lisää pähkinärouhe. Lisää jauhoseos suklaaseokseen ja skeoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa n.45minuuttia tai kunnes pinta tuntuu kiinteältä. Valmiit neliöt myös joustavat sormella kokeiltaessa. Jäähdytä vuoassa. 
4. Kuumenna kuorrutetta varten kerma pienssä kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja lisää suklaa. Anna suklaan sulaa ja lisää sitten voi sekoittaen. 
5. Siissä seos kulhoon j pisä jääkaapissa, kunnes se jähmetyy. Levitä kuorrute pohjan päälle. Pidä jääkaapissa kunnes kuorrute on kovettunut. Leikkaa n. 15 neliöksi ja tarjoile. 

Minulla kuorrute suli aikalailla heti kun otin ne huoneenlämpöön joten jotta saisi siistit palat kannattaa leikata heti kun ottaa jääkaapista, eikä myöhemmin niin kuin minä tein.

Ihania!


9 comments:

  1. Oi kuulostaa tosi herkullisilta :P Nyt iski suklaan himo päälle :D ja pitäis yrittää vähentää herkkujen syöntiä muutenkin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voin kertoa että tätä kun tekee niin todella vaikeaa on vähentää herkkujen syöntiä. Edes lääkärin määräys ei estänyt minua popsimasta neljää palaa :D

      Delete
  2. Kiva, kun kokeilit lähettämääni reseptiä! Ja nuo ovat minunkin mielestä tooosi hyviä ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oikein mielelläni tätä kokeilin ja tulen tekemään uudelleenkin. Oli niin herkkua, oikeassa olit. Appelsiinipikkuleipiä teen sitten viikonloppuna.

      Delete
    2. Hiiri kokeilee myös ja näitä en 'pilaa' - käyn kauppareissun ensin - kananmunat puuttuvat :D

      Delete
  3. Voihan nam, miten jo melkein tunnen suussani tuon suklaisen maun...

    ReplyDelete
  4. Ai että kun on hyvännäköisiä neliöitä!

    ReplyDelete
  5. Suklaata nam. Sitä ilman ei voi olla tai jotain :) Suklaa on vaan niin herkkullista että siitä saa tehtyä vaikka mitä. Yllättävän monipuolinen siis :)

    ReplyDelete
  6. Kylläpä tuli vesi kielelle... Näyttää todella hyviltä!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...